Sivas HAVA DURUMU
BİZE ULAŞIN (0346) 751 28 87

Yıldızeli Kamu Kurumları

- +

Kaymakamlık

Yıldızeli’nin ilçe olması ile birlikte hizmet vermeye başlayan Yıldızeli Kaymakamlığı; 1 yazı işleri müdürü, 1 sivil savunma memuru, 1 veri hazırlama kontrol işletmeni, 1 şoför ve 1 hizmetli kadrosu ile Hükümet Konağının 3. katında 6 büroda hizmet vermektedir. Ayrıca bir toplantı salonu mevcut olup, hizmetler bilgisayar ortamında yürütülmektedir. Kaymakamlıkta Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Bürosu, Mahalli İdareler Bürosu, İdare Kurulu Bürosu ve Sivil Savunma Memurluğu olmak üzere 5 büro mevcuttur. Mevcut büroların yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ilçe halkına ve köylere yardım amaçlı kurulmuş, Kaymakamlık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kurumlardır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

6.1986 tarihinde kurulan vakıf, fakir ve muhtaç olup, kanunla kurulu sosyal kuruluşlara tabii olmayan vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlamak sureti ile sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik amaçlı görev yapmaktadır. Faaliyetlerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Genel Müdürlüğü’nden aktarılan ödeneklerle yürüten vakıfta 5 personel görev yapmaktadır. Yapılan nakdî ve aynî yardımların dışında ilçede üniversite öğrencilerinin barınması amacı ile Kız Öğrenci Yurdu işletmesi vakıf tarafından yürütülmektedir.

Yıldızeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 1999 – 2006 yılları arasında Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Arıcılık, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği, Patates Üretimini Geliştirme, Mısır Üretimini Geliştirme, Yonca Üretim, Hindi Palazı Yetiştiriciliği, Koyunculuğu Geliştirme, Nohut Üretim, Yarı Bodur Elmacılık, Kapama Vişne Bahçesi, Sarıyar Köyü Halıcılık, Ahşap Boyama Kursu, Tülüce Kilim Dokuma Kursu, Y.Ekecik Köyü Halıcılık, Kireçlik Mevkii Toprak İşleme, Sarıyar Köyü Koyunculuk, Demircilik Köyü Süt Sığırcılığı, Güzel Okulum, Yonca Tohumu Dağıtımı, Karma 1 Koyunculuk, Karma 2 Süt Sığırcılığı, Gelir Getirici İş Kurma Projeleri, Sivas Halısı ve Tarihi Tüllüce Kilimi Mesleki Eğitim ve Pazarlama Projesi olmak üzere toplam 27 proje uygulamıştır. Bu projelerden 300’ün üzerinde aile yararlanmış olup harcanan para yaklaşık olarak 765.000,00 TL’yi bulmuştur.

Köylere Hizmet Götürme Birliği

1977 yılında kurulan Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilçe ve köylerindeki yol, su, okul, lojman, cami, sağlık, spor tesisi ve benzer yatırımların yapılmasına yardım ve öncülük etmektedir. TEDAŞ’la yapılan sözleşme gereği köylerdeki elektrik faturalarının tahsilat işlemleri, resmi kurumların kömür ihtiyaçlarının temini gibi görevleri de yürüten birliğe ait halı saha ve sosyal tesisleri kiraya verilmek sureti ile işletilmektedir.

Adliye Teşkilatı

Yıldızeli Adliye Teşkilatı 2 Cumhuriyet Savcısı, 5 Hakim, 1 Yazı İşleri Müdürü, 1 İcra Müdürü, 6 Zabıt Katibi, 3 Mübaşir ve 1 Hizmetli personel ile Hükümet Konağı 1.katında hizmetlerini sürdürmektedir. Adliye Teşkilatı bünyesinde Cumhuriyet Savcılığı, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi, Kadastro Mahkemesi, Sulh Ceza Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemesi, İcra Tetkik Mercii Hakimliği, İcra Ceza Mahkemesi ve İcra Müdürlüğü birimleri bulunmaktadır. Ağır Ceza Mahkemesi bulunmayan ilçemizde bu tip suçlar, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmektedir. Yıldızeli Adliye, bölge sınıflamasına göre 4.bölgedir. İş yoğunluğu fazla olan Adliye’ye 2002 yılı içerisinde gelen dosya adedi 2964’tür.

Jandarma Komutanlığı

Jandarma Komutanlığı’nda hizmetler Merkez, Çırçır, Direkli ve Yavu’da bulunan 4 karakolda yeterli sayıda personel ile yürütülmektedir. 1954 yılına kadar ilçenin iç asayişi de Jandarma tarafından sağlanmış, bu tarihte Emniyet Teşkilatının kurulması ile bu görevler devredilmiştir.

İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Direkli Jandarma Komutanlığı, 1875 yılında Direkli köyünün bucak olması üzerine, Yavu Jandarma Karakol Komutanlığı 1890 yılında Belcik köyünde kurulmuş 1921 yılında Yavu’ya nakledilmiş, Çırçır Jandarma Karakol Komutanlığı 1899 yılında kurulmuştur. Bölge halkının huzur ve güveni için 24 saat görev yapan komutanlık bünyesinde trafik hizmetlerinin yürütülmesi için 2001 yılında Trafik Timi kurulmuştur.

İlçe Emniyet Müdürlüğü

İlçemizde Polis Teşkilatı 1954 yılında Emniyet Komiserliği olarak kurulmuş, 1989 yılında İlçe Emniyet Amirliğine, 24.12.2009 tarihinden itibaren ise İlçe Emniyet Müdürlüğüne dönüştürülerek faaliyete geçirilmiştir. Müdürlüğümüz, Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Polis Merkezi Amirliği ve bağlı diğer birimleri ile birlikte hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Geçici olarak Yıldızeli Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’de hizmet binamız içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Hizmet binamızın üzerinde 14 adet lojman bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü fihristine göre Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde kuruluşu öngörülen bürolar aşağıya çıkarılmıştır.

YILDIZELİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

1-Asayiş Büro Amirliği

2-Çocuk Büro Amirliği

3-Güvenlik Büro Amirliği

4-Lojistik Büro Amirliği

5-Personel Büro Amirliği

6-Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği

7-Terörle Mücadele Büro Amirliği

8-Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği

9-İdari Büro Amirliği

10-Evrak Arşiv Büro Amirliği

11-Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği

12-EKKM Büro Amirliği YILDIZELİ POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ

1 – Adli Büro Amirliği

2 – Grup Amirliği

3 – İdari Büro Amirliği

4 – Kimlik Bildirme Büro Amirliği

İlçemizde kuruluşu öngörülen büroların tamamının kuruluşu yapılmış ve personel görevlendirilmiştir.

Milli Eğitim Müdürlüğü

Milli Eğitim Müdürlüğü 1 müdür, 2 şube müdürü, 2 şef, 2 memur ve 3 hizmetli personel ile hükümet konağı 2. Katında hizmet vermektedir. Müdürlüğe bağlı 101 İlköğretim okulu, 2 Çok Programlı Lise, 1 Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, 1 İmam Hatip Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü mevcuttur.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü teşkilatı 1993 yılında kurulmuş olup, halen Vali M.Lütfullah BİLGİN Spor Kompleksi içerisinde yer alan Sebahattin ÖZTÜRK Spor Salonu’nda bir müdür ve iki hizmetli personelle hizmet vermektedir. Spor kompleksi içerisinde spor salonu, toprak yüzeyli futbol sahası, halı saha ve sosyal tesisler ile basketbol-voleybol semt sahası mevcuttur.

Mal Müdürlüğü

İlçenin kuruluş tarihi ile birlikte faaliyete başlayan kurum, Muhasebe, Muhakemat, Gelir ve Milli Emlak servislerinden oluşmaktadır. Hizmetlerini Hükümet Konağı 3. katında 1 müdür, 4 şef ve 10 memur olmak üzere toplam 15 personelle yürütmektedir.

Sağlık Grup Başkanlığı

İlçede sağlık hizmetlerini yürüten Sağlık Grup Başkanlığı 1 Devlet Hastanesi, 9 sağlık ocağı ve 31 sağlık evinde 110 personeli ile hizmet vermektedir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü

Yıldızeli Kadastro Müdürlüğü 1993 yılında kurulmuştur. 1 müdür, l kontrol mühendisi, 1 kadastro üyesi, 4 kontrol memuru, 8 kadastro teknisyeni olmak üzere 15 personel ve 2 hizmet aracı ile 4 Kadastro ekibi olarak Özel İdare İşhanı 2. katında hizmet vermektedir.

Tapu Sicil Müdürlüğü

İlçede Tapu Sicil teşkilatının kuruluşu tapu kayıtlarının tesis tarihlerine göre 1873 yılı olarak tespit edilmektedir. Yetki alanlarındaki mevzuat çerçevesinde taşınmaz mallara ait her türlü akit, tescil vs. işlemlerini yapmakla görevli kurum, hizmetlerini 1 Müdür,1 V.H.K.İşletmeni ve 1 hizmetli personel ile Kaymakamlık Hizmet Binası 2. katında sürdürmektedir.

İlçe Tarım Müdürlüğü

İlçe Tarım Müdürlüğü modern tarım ve hayvancılık kurs ve destekleri,doğrudan gelir desteği çalışmaları,ev ekonomisi kursları,hayvan ırkı ıslah çalışmaları,Tarım ve hayvancılık ta verim artırıcı yardım hizmetleri ,hastalık ve haşaratla mücadele görevini Atatürk Caddesi üzerinde mülkiyeti müdürlüğe ait binada 1 müdür, 1 veteriner hekim, 4 mühendis, 2 ev ekonomisti, 3 ziraat teknisyeni, 2 veteriner sağlık teknisyeni, 1 memur, 2 şoför, 3 işçi olmak üzere toplam 19 personeli ve 2 hizmet aracı ile hizmetlerini sürdürmektedir.

Müftülük

İlçede müftülük hizmetleri 1924 yılında başlamıştır. Halen 1 müftü, 4 büro elemanı ve 109 cami görevlisi ile Türkiye Diyanet Vakfı’na ait binada hizmet vermektedir.
Ana hizmetler olarak vaaz ve irşat hizmeti, camilerin inşa, imar ve yönetimi, Kur’an kursu hizmetleri ve halkımızı, doğru dinî bilgiler ile aydınlatmak görevlerini yürüten Müftülükte Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne 15 müftü görev yapmıştır.
Müftülüğe ait bir adet hizmet aracı bulunmaktadır.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü

İl Özel İdaresi’ne kanunla verilmiş eğitim, sağlık, spor, kırsal kesimlerin bayındırlık hizmetleri gibi konularını ilçede takip ve yürütmekle görevli İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nde 1 müdür, 1 memur ve 1 hizmetli personel görev yapmaktadır.
Hizmet binası ve lojmanları 1991 yılında, ilçe merkezinde yer alan 36 dükkan, 29 büro yer alan Özel İdare İş Merkezi, 1998 yılında hizmete girmiştir

Nüfus Müdürlüğü

Yıldızeli’nin ilçe olması ile birlikte kurulmuş ve halen Hükümet Konağı 2. katında 1 müdür ve 3 memur olmak üzere 4 personelle nüfus işlemleri bilgisayar ortamında yürütülmektedir

PTT Merkez Müdürlüğü

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan müdürlüğe ait 3 katlı hizmet binasında 1 müdür, 1 veznedar, 6 memur, 10 dağıtıcı ve 1 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 19 personelle hizmet vermektedir.PTT kurumunun tüm hizmetlerinin verildiği merkezde mektup, koli, acele posta servisi, otomasyon sistemi ile havale ve posta çeki kabul, ödeme, telefon, GSM fatura tahsilatı işlemleri yapılmaktadır. Osmanlı Bankası’nın işlem noktası olarak da tahsilat işlemleri yapılmaktadır.

Ziraat Bankası Yıldızeli Şubesi

İlçenin tek bankasıdır, 1940 yılında T.C.Ziraat Bankası Umum Müdürlüğü, Sivas Şubesine bağlı ajans olarak açılmış, 1967 yılından sonrada şube statüsü kazanmıştır.Kurulduğu günden bugüne ilçe merkezi ve köylerinin ticari ve tarımsal faaliyetlerine büyük katkı sağlamış, para-kredi yönünden halkı finanse etmiştir.Müşteri memnuniyetine dayalı hizmet anlayışı ile kendine ait binasında 1 müdür, 2 yönetmen, 1 yönetmen yardımcısı, 1 servis yetkilisi, 7 servis asistanı, 1 kurye ve 1 koruma memuru olmak üzere toplam 14 personel ile hizmetlerini sürdürmektedir.

İlçe Halk Kütüphane Şefliği

İlçede kütüphanenin kuruluşu oldukça eskilere dayanmakla birlikte elde resmi bir belge olmadığından kesin tarih belli değildir. 1964 yılında mülkiyeti belediyeye ait iki katlı binanın 2. katında hizmet verirken 1. katta bulunan ekmek fırınında çıkan yangın sonucu tamamen yanmış olup, 1978 yılına kadar Cumhuriyet İlkokulu bodrum katında, 500 adet toplama ve bağış kitapla hizmet verilmiştir. Yerin müsait olmaması sebebi ile 1978 yılında Hükümet binasının bodrum katına taşınan kütüphane, 1991 yılına kadar kütüphane memurluğu olarak faaliyetini sürdürmüş, bu tarihten itibaren de Kütüphane Şefliği olarak hizmet vermektedir. 2002 yılında Çok Programlı Lise’nin iş atölyesine taşınan kütüphane, halen burada hizmet vermektedir.

5904 adet ciltli, 4070 adet ciltsiz olmak üzere toplam 9974 adet kitabı bulunan kütüphanede aylık, 2 ve 3 aylık süreli yayınlar takip edilmekte; günlük olarak da 2 adet gazete alınmaktadır.Günlük olarak ortalama 100-150 okuyucuya hizmet veren kütüphanenin 500 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı’nca 2002 yılı içerisinde kütüphaneye gönderilen kitap sayısı 309 adettir.

TEDAŞ

1983 yılından 1999 yılına kadar TEK İlçe İşletme Şefliği olarak görev yapan kurum, bu tarihten sonra TEDAŞ İşletme Başmühendisliği adını alarak, 5 sözleşmeli memur ve 6 1475 sayılı iş kanununa göre çalışan toplam 11 personel ve 2 araçl ile hizmetlerine devam etmektedir.

TELEKOM İşletme Şefliği

İlçede altyapı , arıza,bakım ve onarım hizmetleri veren Yıldızeli TELEKOM işletme şefliği 2002 yılında kurulmuştur., 1 şef ve l0 personeli ile Özel İdare İş Merkezinde faaliyet göstermektedir.

Tarım Kredi Kooperatifi

Kooperatif, 1977 yılında kurucu ortak 30 çiftçi tarafından kurularak 2367 Sayılı Kanunla Tarım Kredi Kooperatifi adı altında faaliyetlerine başlamıştır.İlçemiz ve çevresindeki çiftçilere hizmet veren kooperatif ortaklarının ihtiyaç duyduğu kısa ve uzun vadeli tarımsal girdi ihtiyaçlarının temin ve tedarikini sağlamakta olup, ortaklarının ihtiyaçları olan kimyevi gübre, karma hayvan yemi, ziraî mücadele ilaçları, motorin ve diğer ihtiyaç maddelerinin uygun fiyatlarda tedarikini sağlayarak hizmetlerini sürdürmektedir. Halen kooperatife 30 köy bağlı olup, 1500 çiftçi ortağı bulunmaktadır.Kooperatifin 1 adet hizmet bürosu, 1 adet memur lojmanı ve 300 tonluk deposu bulunmakta; 1 müdür, 3 memur, 1 hizmetli personel görev yapmaktadır.

Ziraat Bölge Şefliği

Yıldızeli Ziraat Bölge Şefliği, Turhal Şeker Fabrikası’na bağlı olup, doğusunda Sivas, batısında Akdağmadeni, güneyinde Şarkışla, kuzeyinde ise Artova ve Çamlıbel bölgeleri ile çevrili alanda faaliyet göstermektedir.Bölgenin şeker pancarı ekim sahası; ilçeye bağlı 79 köy ile Tokat merkeze bağlı 2 köy ve Sivas merkeze bağlı 1 köy olmak üzere 82 köyü kapsamaktadır.Bölgenin sınırları içerisindeki 82 köyden 27 si , pancar ekimi yapmaktadır. Bu 27 köy, Çırçır, Yavu ve Yıldızeli alım merkezlerine ürettikleri şeker pancarını teslim etmektedir.Bölgede sözleşme imzalayan çiftçilere suni gübre, tohum, kristal şeker gibi ayni ve ekim, çapa sulama, söküm avansı gibi nakdî yardımlarda bulunulmaktadır. Ayrıca teslim ettikleri pancarın % 25’i oranında bedelsiz olarak yaş pancar posası verilmektedir.

Ziraat Odası Başkanlığı

İlçede 1963 yılında kurulan Ziraat Odası, çiftçilere daha iyi hizmet verebilmek için yasa ve genelgeler dahilinde çalışmalarını sürdürmektedir. Hizmetler 21 meclis üyesi, 7 yönetim kurulu üyesi, 2 memur ve 1 hizmetli personel ile yürütülmektedir. 2003 yılı Ocak ayı itibarı ile 16.500 kayıtlı üyesi bulunan odada, 2002 yılı içerisinde 7378 kişi dosya açtırmak sureti ile doğrudan gelir desteğinden yararlanmıştır.

T.C.D.D İstasyon Şefliği

15 Aralık1932 tarihinde işletmeye açılan istasyon, Sivas-Samsun hattının 348. kilometresinde, 1357 rakımda yer almaktadır. İstasyon Şefliğinde 1 istasyon şefi, 1 kısım şefi, 1 hareket memuru, 5 makasçı, 2 yol çavuşu, 2 yol bekçisi, 3 geçit bekçisi ve 7 yol işçisi olmak üzere 22 personel görev yapmaktadır.

Yıldız Irmağı Sulama Birliği

Üye köy ve beldelerde arazi sulama hizmeti sunmak amacı ile 13 Aralık 1994 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmasına izin verilmiş olan birlik , 1995 yılında faaliyete geçmiştir.Birliğe ait 1 lastik tekerli ekskavatör, 6 motosiklet ve 1 pikap mevcut olup, 1 başkan, 1 genel sekreter, 1 sayman, 6 işçi ve 1 tahsildar görev yapmaktadır. Giderler sulama ücreti olarak yapılan tahsilat ve yardımlardan karşılanmaktadır.

Karayolları 161. Bölge Şefliği “Yıldızeli Bakımevi”

Bölge Müdürlüğü, 161. Şube Şefliğine bağlı olarak görev yapan Bakımevi, Sivas-Ankara karayolu üzerinde, ilçe merkezine giriş kavşağı üzerinde kuruma ait hizmet binasında hizmet vermektedir. Yozgat il sınırı-Sıcak Çermik ve Çırçır-Direkli güzergâhında yol bakımı, onarımı ve kar mücadelesi çalışmaları, 2 ekip başı, 6 operatör, 1 bekçi ve 2 işçi ile 2 ünimog, 1 greyder ve 1 yükleyiciden oluşan araç parkı ile sürdürülmektedir.

Çamlıbel Bakımevi

Bölge Müdürlüğü, 161. Şube Şefliği’ne bağlı olarak Çamlıbel mevkiinde kuruma ait binada hizmet vermektedir.Tokat Çamlıbel Beldesi sınırından Yıldızeli yol ayrımına kadar olan güzergâh üzerinde, yol bakımı, onarımı ve kar mücadelesi çalışmaları 2 ekip başı, 6 operatör ve 2 işçi personel ile 1 ünimog, 1 greyder ve 1 yükleyici araç parkı ile sürdürülmektedir

Köy Hizmetleri Yıldızeli Bakımevi

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne bağlı olarak Yozgat-Ankara yolu üzerinde kuruma ait binada hizmet vermektedir.


Bakımevinde yaz aylarında köy yolları kumlama, asfalt vb. çalışmalarda 3-4 personel, ve 2 greyder, 4 kamyon, kış aylarında kar mücadelesi çalışmalarında 15 personel ile 2 greyder, 1 kar makinesi ve 4 kamyon görev yapmaktadır.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası

1963 yılında Küçük Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak kurulmuş, 1987 yılında yapılan Kanuni düzenleme ile Kamu Kurumu niteliğinde meslek kuruluşu statüsü kazanmıştır. Halen Özel İdare İşhanında hizmet vermektedir.İlçe merkezinde 201, belde ve köylerde 210 adet olmak üzere toplam 411 üyesi bulunan Oda da seçimle gelen başkan, 1 genel sekreter ve 1 memur görev yapmaktadır. Mevcut üyelerden 200 tanesi basit usule tabi vergi mükellefi olduğundan muhasebe hizmetleri de Oda tarafından yürütülmektedir.